scholen

Scholen

Een nieuwe wandelroute werd in 2022 aangelegd voor de scholen. Tijdens een korte wandeling in de boomgaard (minder dan 1 km) ontdekken de kinderen samen met de juf een aantal borden met wat meer info en foto's van het bedrijf. De nadruk ligt hierbij meer dan vroeger op ecologie, maar natuurlijk leren de kinderen ook over de seizoenen in de boomgaard (bloei in de lente, oogst in zomer/herfst, snoei in de winter).

Na de wandelroute bezoeken we samen de koelcellen voor het fruit, bekijken we de sorteermachine, is er eventueel een bezoek aan de hoevewinkel mogelijk, krijgen de kindjes een lekkere en gezonde appel en sapje én genieten ze van een rondritje doorheen de boomgaard in een pluktreintje.

Als er nog tijd over is, kan de klas ook genieten van educatieve "fruit"spelletjes. Er is een aangepaste versie voor kleuters en lagere school zodat ieder op zijn eigen niveau op speelse wijze kennis kan maken met het telen van fruit!

De provincie Oost-Vlaanderen voorziet een tussenkomst in de kosten van het fruitbezoek. Als Oost-Vlaamse school of erkend initiatief buitenschoolse opvang, kan u genieten van de subsidie 'landbouw en plattelandseducatie'. Opgelet, 14 dagen voorafgaand aan het fruitbezoek aan te vragen (meer info www.beleefdeboerderij.be).

Ons bedrijf is ook erkend als MOS-schakel, we staan dus ook in voor educatie op het vlak van duurzaamheid. Met de MOS-pas kan je school gratis vervoer aanvragen via De Lijn, weliswaar mits aan bepaalde voorwaarden voldaan is zoals rit tijdens de daluren op schooldagen, max 30 personen,... Meer info hierover op de site van De Lijn, Mos-pas.

Contacteer ons voor verdere info!