Nieuws

26/10/2022

De oogst is binnen, de zelfplukdagen zijn voorbij en de klasbezoeken zijn achter de rug... de herfst doet zijn intrede. Naar jaarlijkse gewoonte moeten we, na een lange oogstperiode van 1 juni tot 21 oktober (5 maanden!), onze batterijen eventjes terug opladen. De hoevewinkel zal dan ook gesloten zijn tijdens de herfstvakantie van maandag 31 oktober tot en met zondag 6 november! Toch nog fruit nodig?? Geen nood, we zijn nu wel nog open tot zaterdag 29 oktober, kom dus rap je voorraadje halen!

30/08/2022

Zelf je jonagold appels komen plukken? Het kan! Je bent welkom op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 17 september tot en met 5 oktober. De prijs is 0.80 per kg geplukte appels.
Op woensdag (21 en 28 september en 5 oktober) en zaterdag (17 en 24 september en 1 oktober) kan je plukken tussen 14h00 en 18h00 zonder reservatie. Aansluitend is ook ons hoeveterras open voor een glaasje fruitsap, koffie met appeltaart, een ijsje,...

26/05/2022

De kersen rijpen dit jaar extra vroeg, we kunnen oogsten en verkopen vanaf woensdag 1 juni! Vanaf dan is de hoevewinkel terug elke dag open (behalve zondag) en staan we ook wekelijks op de markt in Deinze (woensdagvoormiddag), de boerenmarkt in Landegem (vrijdagmiddag) en Aalter (zaterdagnamiddag). Vanaf half juni, als de kersenoogst ruimer is, vind je ons ook op de weekmarkt van Kruishoutem (dinsdag), Nazareth (donderdag) en Zingem (vrijdag). Voor de noordkrieken is het vermoedelijk wachten tot eind juni of begin juli. Tot binnenkort!!!

28/04/2022

Omwille van familiale omstandigheden (o.a. communie van onze Zeppe) is de hoevewinkel uitzonderlijk gesloten op zaterdag 8 mei en op zaterdag 21 mei! De andere dagen (woensdag, donderdag, vrijdag) zijn we WEL gewoon open.

28/04/2022

Tijdens de bloesemwandelingen konden de kinderen een speurtocht doen naar een aantal figuren in de boomgaard. Uit de bijna 100 ingediende wedstrijdformulieren werd deze morgen de winnaar geloot: proficiat Suzie, dochtertje van Laura de pestele, je mag je lammetjesknuffel komen ophalen!

10/03/2022

Op zondag 17 april kan je komen ontbijten (8-10 uur) of brunchen (11-13 uur) en voorzien we aansluitend (10-11 uur) een heuse paaseierzoektocht in de boomgaard voor alle kinderen tot 11 jaar.
Het eten bestaat uit een ruim aanbod streekproducten: diverse broodjes, kazen (koe/geitenmelk), yoghurt, fruitsla, confituren, eitjes, fruitsappen,...
Elk kind tot 11 jaar krijgt aansluitend zijn eigen rij in de boomgaard om chocolade te zoeken zodat iedereen evenveel verstopte eieren kan vinden! Ook voorzien we een ritje met de pluktrein.

10/03/2022

Van woe 06 april tot zaterdag 9 april en van woe 13 april tot zaterdag 16 april (telkens 10-12 uur en 14-18 uur) kan je op het fruitbedrijf een gratis bloesemwandeling maken. Het parcours van 2.5 km staat aangeduid met pijlen in de boomgaard (graag het parcours respecteren, zo kom je niet te dicht bij de bijenkasten!). Je kan uiteraard ondertussen ook een bezoekje brengen aan de hoevewinkel of iets nuttigen op het hoeveterras (koffie, fruitsappen, hoeve-ijsjes... verkrijgbaar).

27/08/2021

Ook in 2021 gaat de zelfpluk van de jonagold appels door. Ze gaat wel iets later door dan vorig jaar door het koude voorjaar en de natte zomer: iedereen welkom (zonder inschrijving) op zondag 3 en 10 oktober (8-13h00) of woe 6 en 13 oktober (14-18 uur). Op zondag kan je, mits reservatie vooraf, tussen 8-10 uur ook genieten van een heerlijk streekproductenontbijt (broodjes, kazen van de Vierhoekhoeve, geitenkazen van Frapa, yoghurt van Moeninckhof, fruitsappen Cocquyt, fruitsla, confituren jamjam, ...).

13/06/2021

Vanaf vrijdag 18 juni is de nieuwe hoevewinkel open. Hierbij wordt het huidige aanbod van fruit en groentes, aardappelen, fruitsappen en eieren uitgebreid met zuivelproducten van lokale boeren. Je vindt er nu ook yoghurt, boter, kaas, geitenkaas en ijsjes. Bovendien heeft de winkel ook een overdekt terras met zicht op de boomgaard, een ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van een lokaal fruitsapje of hoeve-ijsje.

15/07/2017

Op maandag 10 juli 2017 kwam minister Schauvliege langs op ons bedrijf voor de ondertekening van het actieplan Fruitteelt. Dit werd ook ondertekend door o.a. de diverse veilingen, telersorganisaties, groothandelaars, onderzoeksteams,... Het doel is om de fruitteeltsector weer nieuw leven in te blazen na enkele moeilijke jaren tgv Ruslandboycot, hagelschade, schade door vrieskou,... Na de ondertekening gaven Marc en Jonas ook een rondleiding en konden de aanwezigen proeven van onze vers geplukte kersen... en jawel, ze vielen in de smaak!

Pagina's