Nieuws

02/09/2020

Zoek je nog een leuk, lekker en coronaproof uitstapje voor de komende weekends? Kom dan je appels zelf plukken op zondag 20 september, 27 september of 4 oktober 2020. Heerlijk in de buitetnlucht, verse oogst jonagold en bij goed weer nog een koffie of sapje of ontbijtkoek bij de openlucht-ontbijtbar. De appels zijn geschikt om zo te eten, of ook lekker voor appelmoes (zonder toegevoegde suiker) en appeltaart!

02/06/2020

De kersenoogst 2020 is bijna ten einde: we zijn nog dagelijks open tot zaterdag 7 augustus voor de kersenverkoop, daarna zijn we terug enkel open op vrijdag en zaterdag voor de verkoop van eigen appels en peren, naast een ruim assortiment andere groentes en fruit.

06/11/2019

Tijdens de zelfpluk kon je een quiz invullen en elke week was er een winnaar op basis van de meeste juiste vragen en de schiftingsvraag. De winnaars van een bon van 15 euro om te besteden in onze hoevewinkel zijn:
Vercouille Carine, Vermeire Marc en "Senne naar Hawaï". De bonnen kunnen opgehaald worden in onze hoevewinkel!

06/06/2019

Wil je zelf eens leren appels plukken? Vanaf 2019 starten we met een nieuw project: je appels zelf komen plukken in onze boomgaard!
Je kan, alleen of met het ganse gezin, komen plukken op woensdag 2 oktober, woensdag 9 en woensdag 16 oktober 2019 tussen 13h00 en 18h00. We begeleiden waar nodig, geven uitleg over onze teelt en voorzien voor de kinderen een rondritje met de pluktrein, terwijl de ouders kunnen nagenieten van een fruitsapje of een cidertje op ons plukkersterras.
Na afloop worden de geoogste appels gewogen en afgerekend (0.85 per kg).

15/07/2017

Op maandag 10 juli 2017 kwam minister Schauvliege langs op ons bedrijf voor de ondertekening van het actieplan Fruitteelt. Dit werd ook ondertekend door o.a. de diverse veilingen, telersorganisaties, groothandelaars, onderzoeksteams,... Het doel is om de fruitteeltsector weer nieuw leven in te blazen na enkele moeilijke jaren tgv Ruslandboycot, hagelschade, schade door vrieskou,... Na de ondertekening gaven Marc en Jonas ook een rondleiding en konden de aanwezigen proeven van onze vers geplukte kersen... en jawel, ze vielen in de smaak!

13/06/2017

Vanaf vrijdag 07/06/2019, is het weer zover... de eerste kersen kunnen geplukt worden en zullen verkocht worden in onze hoevewinkel, aan de fruitautomaat en op de boerenmarkt van Aalter (zaterdagnam). Woensdag vind je ons ook op de weekmarkt van Deinze en vanaf de week erna zijn we eveneens te vinden op de markten van Kruishoutem (di), Nazareth (dond), Zingem (vr), Petegem (zatvm) en Hansbeke (zon).

25/04/2017

Vanaf 1 mei 2017 kunnen we weer een stukje verder breien aan onze familiegeschiedenis. Op dat moment wordt het familiale fruitbedrijf immers volledig overgedragen aan de vierde generatie, Jonas Cocquyt en zijn echtgenote Sofie. Na een mooie samenwerking van ruim tien jaar tussen de derde en vierde generatie, besluiten Marc Cocquyt en Nicole om de volgende stap te zetten en het bedrijf over te dragen aan Jonas. Dit betekent echter geen afscheid!

18/04/2016

Zin in een uniek verjaardagsfeestje? Reserveer je feestje bij ons: we starten met een zoektocht in de boomgaard, zodat de kinderen spelenderwijs meer leren over hoe het fruit gekweekt wordt, vervolgens trakteren we met fruitbrochettes en fruitsap, kunnen de kinderen cupcakes versieren alsook een mandje knutselen om hun cakes mee te nemen naar huis, maken we een treinritje door de boomgaard, en natuurlijk... is er veel plaats om heerlijk buiten te spelen, bij de geitjes en de varkentjes te gaan, of in de zandbak of de stroschuur te ravotten!

20/06/2015

De vijfde generatie Cocquytjes op de fruitboerderij is verder uitgebreid: Xander (2007) en Yenka (2008) kregen er op 12 juni 2015 een broertje Zeppe bij!

16/04/2015

Voor zijn nieuwe tv-programma, Piet aan huis, kwam Piet Huysentruyt langs op de hoeve om kennis te maken met onze appels, stoofperen en fruitsap. Ook maakte hij kennis met muisje Pierlepein en het educatieve aspect van onze fruitboerderij. Het resultaat is te zien van maandag 20 april tot donderdag 23 april om 19h45 op Vier...

Pagina's